Kürtaj Sonrası Yapılması Gerekenler

Op. Dr. Sinan KIZILKAYA

Kürtaj Sonrası Yapılması Gerekenler

Kürtaj operasyonundan sonra doktorunuz başka şekilde önermediyse evinize veya işinize gidebilirsiniz. Yine doktorunuzun kararına bağlı olarak ile yeme içmede de kısıtlama yoktur. Kürtaj operasyonu öncesinden uzun süre açlığınız olduğu için şekerli gıdalar tüketmeniz önerilir. Verilen anestezi türüne göre altı – sekiz saat araç ve makine kullanılması önerilmez. Operasyon sonrasında doktorunuzun reçete edeceği antibiyotiği saatlerine uyarak kullanmalısınız. Ekstra ilaç reçete etmeden operasyon sonrasında iğne ile de antibiyotik uygulanmış olabilir. Bu durumda doktorunuz sizi yönlendirecektir. Kürtaj operasyonundan sonra beş – yedi gün kanama olması beklenir. Uzun süren kanamanız için doktorunuza görünmelisiniz. Kürtaj sonrasında kanama devam ettiği sürece havuza denize girilmesi, cinsel ilişkiye girilmesi enfeksiyon oluşturabileceği için sakıncalıdır. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmediği sürece bir hafta sonrasında kontrol muayenesi yapılmalıdır.

Kürtaj, cinsel birleşme sonrasında döllenen yumurtaların sonucunda ortaya çıkan hamilelik durumunun sonlandırılması işlemidir. Tıp dilinde küretaj, halk arasında da kürtaj ya da çocuk aldırma olarak bilinen bu sürecin yasal süreler içerisinde yaptırılması gerekmektedir. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Kürtaj, hem istenmeyen gebeliği sonlandırmak için hem de hayati durumların ortaya çıkması nedeni ile yapılabilir. Gebeliğin bilerek ve isteyerek sonlandırılması işleminde tamamen kişinin isteği göz önüne alınırken, sağlıkla ilgili bir sorun ortaya çıktığında annenin hayatını etkileyecek bir durum oluşursa doktor isteği ile gebelik sonlandırılır.

Bilgilerinizin gizliliği esas alınarak, herhangi bir bilgi vermeden İzmir’de bulunan kliniğimizden kürtaj ve kürtaj fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kliniğimizi İzmir’de Kürtaj işlemleri için ziyaret edebilir ve randevu alabilirsiniz. Kliniğimiz İzmir’de Kürtaj işlemleri için modern ve teknolojinin sağladığı en son tıbbi cihazlarla donatılmıştır. Ağrısız ve acısız İzmir kürtaj fiyatları ve kürtaj hakkında bilgi ve randevu alabilmek için 0 (232) 231 47 27 ve 0 (232) 231 61 15 numaralı hattımızı arayabilir ya da 0 533 022 93 45 numaralı WhatsApp hattımızdan bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Herhangi bir kişisel bilgi ya da detay vermeden randevu alabilirsiniz. Kürtaj işlemleri için tüm bilgileriniz gizli tutulmaktadır.